Program

Vključujoča in zdrava Ljubljana

Ljubljana bo mesto, v katerem živijo skrbni, zdravi in zadovoljni ljudje.

Ljubljana se nahaja pred ogromnim izzivom, kako narediti mesto bolj vključujoče in zdravo ob hkratni preobrazbi v podnebno nevtralno mesto v kratkem časovnem obdobju. To bomo tudi zmogli, če bomo negovali dobre medčloveške odnose in občutek, da so v našem mestu vsi ljudje dobrodošli.

Odporna in regenerativna Ljubljana

Ljubljana bo postala skupnost energetsko samooskrbnih prebivalk in prebivalcev, ki trajnostno upravljajo z življenjskimi viri in ekosistemskimi storitvami.

Ljubljana je kljub svoji lepoti in zelenemu videzu daleč od resnično regenerativnega mesta, odpornega na podnebne spremembe. Verjamemo, da so njene prebivalke in prebivalci pripravljeni narediti pogumne korake v smeri odprave odvisnosti od centraliziranega energetskega sistema, temelječega na jedrskem in fosilnih virih, na decentraliziranega, ki temelji na obnovljivih virih energije.

Pametna in inovativna Ljubljana

Ljubljana stopa na pot urbane renesanse, v središče svojih prizadevanj pa postavlja potrebe ljudi.

Skozi zgodovino in še zlasti od industrijske revolucije dalje so načrtovalci in politiki mesto dojemali kot “urbano mašino”, ki poganja nenehno gospodarsko rast. Samo s kolektivno ustvarjalnostjo in modrostjo lahko ustvarimo pogoje za urbano renesanso Ljubljane, ki bo temeljila na načelih oblikovalske odličnosti in okoljske odgovornosti.

Varna Ljubljana in zaupanja vredna mestna uprava

Ljubljana bo mesto z ničelno stopnjo tolerance do nasilja v družini in nasilja, temelječega na spolu ter do vseh oblik korupcije.

Ljubljana po večini kazalcev velja za eno najvarnejših mest na svetu, vendar to ne velja za mnoge ženske, žrtve intimnopartnerskega nasilja, za katere je dom najbolj nevaren prostor. Mesto je resnično varno in do svojih ljudi prijazno le, če dosega najvišjo raven enakosti spolov in je prijazno otrokom, starejšim, osebam z zmanjšanimi telesnimi zmogljivostmi, LGBTIQ in drugim ranljivim družbenim skupinam.

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve